Saturday, August 14, 2010

12#Ai no Kotoba ~ Lovin' You publish? betul ke?

 saja gatal nak letak pic ni. comey sangatttt :)


kali ni aku nak cakap sket pasal apa yang dah jadi kat aku whole day ni. yalah, dah lama sangat aku tak menulis kat blog ni. awal pagi semalam, aku dapat check gmail account aku yang hanakimi7 punya then aku dapat tau aku terima emel daripada admin@kakinovel. dia nak minta pengesahan daripada aku pasal novel LY yang aku hantar sebelum ni. mula2 tu aku terkejut jugak sebab aku dah lupa pasal hal ni. pihak editorial tanya sebab nak tau aku tiru citer Goong n' BOF ke? aku balas tak, maybe nampak sama sebab perangai Kira n' Kotomi tu cam Shin n' Chae Kyung dalam Goong n' watak2 dalam LY tu study kat elit school.

pastu, dia mintak biodata aku, nama pena, blurb+copywrite, no tel sume tu. dalam hati tak payah nak cakaplah sebab rasa happy even aku sendiri tak sure betul ke diorang nak publish LY tu. aku balas balik emel tu n' dioarang mintak manuskrip penuh LY. aku balas jugak. aku tanya, betul ke LY akan dipublish sebab kalau betul, aku nak buang LY yang aku letak kat blog n' admin tu cakap mereka akan bagi jawapan kat aku minggu depan. so, aku kena sabar.

perkara ni just Najwa je yang tau sebab aku tak nak heboh2 lagi. dibuatnya tak jadi, kecewa aku. bukannya apa, aku hairan kenapa admin nak mintak biodata aku n' sume2 perkara pasal aku kalau benda tu belum tentu lagi confirm. seolah-olah aku simpan harapan menggunung, kalah gunung Evererest. lebih baik diorang mintak je manuskrip penuh n' then lepas tu baru mintak sume info pasal aku kalau benda tu dah confirm. aku betul2 harap jawapan yang akan aku terima next week tu positif, iaitu LOVIN' YOU DITERIMA DAN AKAN DIPUBLISH DALAM VERSI CETAK. tulah harapan aku sebab aku tak nak kecewa sebab diorang dah bagi aku harapan lepas diorang mintak semua info tu. 

tulah yang aku harapkan sekarang ni. aku harap sangat2 LY boleh dipublish ke versi cetak melalui jawapan yang akan admin bagi kat aku next week. Amin...